Vyladěná máma

získej kompexní návod pro funkční střed těla po porodu v lehkosti a na pořád

23. 9. - 17. 11. 2024

  • Jsi čerstvě po porodu a trápí tě, jak se tvoje tělo změnilo? Chtěla bys s tím něco dělat, ale nevíš, co a jak a jestli už vůbec můžeš začít?
  • Nevíš si rady s vypouklým bříškem, možná ti v porodnici řekli, že tu diastázu bude potřeba řešit, ale netušíš, jak na to?
  • Bolí tě záda, protože jsi stále více shrbená od neustálého nošení děťátka?
  • Je pro tebe náročné stát nebo sedět vzpřímeně a pořád si ulevuješ?
  • Máš jizvu, která je bolavá a nevíš, jak s ní pracovat?
  • Děsí tě představa, že úniků moči při kýchání nebo silném kašli už se nezbavíš?
  • Zažíváš bolest při milování?
  • Máš už starší děti, ale některé bolesti nebo nepříjemnosti, které tě trápí od porodu, jsi zatím nevyřešila?
  • Břicho máš i po letech po porodu vypouklé a nedaří se ti zpevnit střed těla podle tvých představ?
  • Bolesti bederní a krční páteře se opakují až příliš často?
  • Před dováděním s dětmi na trampolíně, skákáním přes švihadlo nebo běháním si raději dojdeš na malou nebo takové aktivity vynecháváš úplně?
  • I po letech po porodu máš stále citlivou nebo bolavou jizvu?
  • Na některé sporty už si ani netroufáš a mrzí tě, že s dětmi nemůžeš dělat vše, co bys chtěla?

Tohle jsou nejčastější problémy, se kterými se na mě ženy nejen čerstvě po porodu obrací. Mým záměrem je pomáhat jim vracet se zpět do své plné síly efektivně bez zbytečného přetěžování. A to cvičením, které je opravdu zacílené tam, kam je po porodu potřeba. 

Těhotenství a porod často umocní problémy pohybové soustavy, které se objevily už před otěhotněním (dřívější bolesti krční a bederní páteře, skoliózu, vadné držení těla, zranění,...).

Také dochází k fyziologickým změnám měkkých tkání, například v napětí vazů nejen v oblasti pánve a ke změnám napětí některých svalů.

Dochází také k častým nezdravým vynuceným polohám při péči o miminko, které se také plíživě podepisují na celkové fyzické nepohodě. 

Po porodu je důležité zaměřit pozornost na všechny tři oblasti a za mě navíc také na psychickou pohodu a celostní péči o sebe. 

Ne vždy je to ale bez podpory odborníka snadné.

Eva Šperková

Zakladatelka projektu Hybatelka - inspirace k vědomému pohybu těla a mysli
Jsem fyzioterapeutka, lymfoterapeutka a máma sedmiletých dvojčat. Ve fyzioterapii je mým záměrem přepisování nefunkčních stereotypů v myšlení, které fixují nezdravé pohybové návyky. Mojí vášní je kromě klasické fyzioterapie také kraniosakrální terapie a provázení ženskými kruhy, které spojuje umění držet bezpečný prostor a bytí v roli vědomého pozorovatele. V poli online podnikání tvořím projekt Hybatelka.cz, kde dávám do pohybu postupně vše, co tvořím naživo. V rámci projektu vznikl online kurz Vyladěná máma, který vrací ženy po porodu do kondice šetrně a udržitelně.

Jak můžou vypadat nefunkční programy, které od maminek slýchám? Poznáváš se v tom taky?

"Jsem z péče o děti a domácnost úplně vyřízená, cvičit je pro mě náročné a další fyzická aktivita by mě ještě víc odrovnala."

"Nemám chuť ani motivaci cvičit, protože je všude tolik protichůdných informací, nevím, co si mám vybrat a bojím se, abych si při cvičení neublížila."

"Cvičit jsem zkoušela, ale brzy jsem to vzdala, protože to nevedlo k výsledku, který jsem očekávala."

"Zvládnu to i bez cvičení, dřív taky mámy po porodu necvičily, je to jen období, tělo se dá do kupy samo, až..."

"Mám už velké děti, bolesti, které mám, s těhotenstvím a porodem nesouvisí."

"Na cvičení doma bych si stejně nenašla čas, a tak chodím cvičit "aspoň něco někam" (doplň si), sice mi to zatím moc nepomáhá, ale mám pocit, že pro sebe něco dělám." 

"Fyzio cvičení je nuda, nebaví mě to a online to ani nejde."

Ale ano, jde. Chápu tvoje pochybnosti, ale co když to jsou jen zbytečné obavy? Co když je právě teď ta nejvhodnější chvíle naučit se cvičit tak, že už z toho budeš profitovat do konce života? Co když vhodnější doba už nepřijde?

Nemusíš na to být sama. Nabízím ti svoje praxí prověřené know howzpětnou vazbu na všechny tvé dotazy, díky čemuž rychle pochopíš principy, jak zapojit to, co je opravdu potřeba.

Naučíš se svoje tělo lépe vnímat. Dozvíš se, co vše je důležité pro to, abys měla funkční střed těla, který tě podrží za každých okolností.

Se svými klientkami pracuji nejen na úrovni fyzického cvičení, zaměřuji se také na praktické využití principů ženské cykličnosti v každodením životě.

Díky kompelxnímu přístupu, souvislostem a tomu, že jdeme zárověň k jádru věci se budeš moci vrátit k aktivitám, které jsi dělala dřív. Bez bolesti, s vědomím, že si neubližuješ a s jistotou, že nově vytvořené návyky ti budou oporou už napořád.

Možná už jsi cvičit zkoušela, ale moc ti to nepomohlo.

  • Zaměřovala ses při cvičení spíš na sílu a kardio a dost ses u cvičení zapotila?
  • Chodila jsi běhat nebo ses snažila zpevnit střed těla skákáním přes švihadlo?
  • Snažila ses dělat cviky na výdrž, u kterých ses nemohla ani pořádně nadechnout?
  • Cítila ses po lekci skupinového cvičení unavená a bolavá? Nebo jsi dokonce vnímala bolest už při samotném cvičení?

Z vlastních zkušeností i ze zkušeností mých klientek vím, že zbytečné přetěžování krátce po porodu vede ke zhoršení stavu. Ženy často přicházejí o motivaci cvičit a raději některé aktivity přestanou dělat. Bolesti se různě stěhují a nakonec se vracíme k jemné aktivaci středu těla, protože v drtivé většině případů nefunguje, jak má.

Zavři na chvíli oči a představ si, že...

  • ...znáš cvičení, díky kterému jsi sebevědomější a svobodnější v pohybu.
  • ...se cítíš skvěle ve svém těle, aniž by tě omezoval strach z bolesti.
  • ...víš, jak předcházet bolestem a když se přetížíš, umíš si sama pomoci.
  • ...umíš využívat energii ve všech fázích menstruačního cyklu, aby ti už nikdy nedošly baterky.
  • ...bez bolesti protancuješ celou noc nebo se vrátíš k milovanému sportu.
  • ...si užíváš milování s chutí a bez bolesti.

Ráda tě naučím, jak na to. Půjdeš do toho se mnou?

Co ti ještě brání vyzkoušet něco nového?

"Cvičit s malým dítětem nejde, pořád vyžaduje moji pozornost."

Je důležité věnovat čas a péči sama sobě. Dávat sebe na první místo doprovází často doměnka, že to není správné. To je ale jenom přesvědčení, které nám neslouží a které můžeme změnit. Čím dřív si cvičení nastavíš jako prioritu, tím dřív si všichni doma zvyknou na to, že je to přirozené, dají ti prostor a získáte tak nakonec všichni.

"Jsem vyčerpaná a myslím si, že bych se ke cvičení stejně nedostala."

Cvičení, které ti nabízím, je tak příjemné, že si ani nevšimneš, že už 15 minut cvičíš a za mě je to dokonalá forma zastavení se v každodenním shonu. Naladíš se na sebe. Naučíš se také cvičit i během procházky s kočárkem nebo při vaření u kuchyňské linky. Není potřeba mít vždy speciální prostor a dlouhý časový úsek na cvičení, aby ti přineslo kýžený výsledek.

"Cvičím, ale stejně mi to nepomáhá. Potřebovala bych vědět, jestli cvičím dobře a mít možnost ptát se, když mi něco nepůjde."

Video návody cvičení jsou spolu s teorií seřazené krok po kroku srozumitelně a postupně ti pomohou pochopit, co právě zapojuješ a proč, včetně toho, na co si dát pozor a to vše v kontextu širších souvislostí. Ptát se mě múžeš kdykoli na cokoliv ve FB skupině určené pouze pro ženy z kurzu. Ptát se můžeš i anonymně.

Chápu, že stále můžeš mít pochybnosti, i já jsem je měla, když jsem kojila dva malé uzlíčky a dívala se na svoje tělo, které jsem nepoznávala. Nevěřila jsem, že je možné, aby fungovalo jako dřív. Připadalo mi, že už budu rozbitá navždy

Rozbitá už dávno nejsem, našla jsem laskavou cestu zpět nejen k funkčnímu středu těla, ale také sama k sobě. Žiju v těle, které je mi oporou a ráda o něj s láskou pečuji. Vše, co mi pomohlo a co se mi osvědčilo za léta praxe, ráda naučím i tebe.

Co na kurz říkají ženy, které jím prošly?

Pokud je pro tebe tělo fungující bez bolesti zatím jenom snem, tak právě pro tebe jsem vytvořila online program, který promění tvůj sen v novou realitu.

Chci svůj sen proměnit v realitu.

Poznej a osvoj si, jak může tvoje tělo opět skvěle fungovat.

Díky kurzu

VYLADĚNÁ MÁMA

23. 9. - 17. 11. 2024

se i ty dokážeš znovu naladit na svoje tělo a žít bez bolesti.

Co tě během 8 týdnů v kurzu čeká a jak konkrétně budeš postupně ladit svoje tělo zpět do jeho plné síly? 

Obsah 1. týdne

Naučíš se techniku funkčního bráničního dechu - základ pro zdravý pohyb a relaxaci.

Pro podporu relaxace a zkvalitnění dechových funkcí si osvojíš 4 jednoduché, ale účinné dechové techniky.

Obsah 2. týdne

Osvojíš si techniku napřímení páteře, která ti pomůže odlehčit přetížené klouby a předcházet tak degenerativním změnám na páteři. 

Obsah 3. týdne

Propojíš se se svým pánevním dnem ve všech jeho vrstvách i rovinách. 

Naučíš se, jak ho aktivovat i relaxovat.

Obsah 4. týdne

Naučíš se, jak správně aktivovat hluboký stabilizační systém, aby ti byl funkční oporou při všem, co děláš.

Obsah 5. týdne

Zjistíš, jak manuálně ošetřovat měkké tkáně (fascie a svaly) a dozvíš se, jak správně ošetřit spoušťové body bolesti (trigger pointy).

Obsah 6. týdne

Ukážeme si, jak se starat o klouby, aby byly stabilní a abys je zbytečně nepřetěžovala.

Obsah 7. týdne

Zaměříme se na aktivity běžného denního života a díky tomu si zvědomíš, co konkrétně během dne zbytečně přetěžuješ, aby mělo cvičení opravdu dlouhodobý efekt.

Obsah 8. týdne

Propojíme obsah předchozích týdnů v konkrétních cvičebních sestavách, poskládaných tak, aby ti pomohly v tom, co aktuálně potřebuješ a řešíš.

Bonusy

Péče o jizvy, audionahrávky cvičení ke stažení, minikurz kineziotaping po porodu, minikurz ženská cykličnost v praxi, autorské vizualizace ke stažení.

 

Jak bude kurz prakticky probíhat?

  • Kurz začíná v pondělí 23. 9. 2024. Tento den se ti otevře přístup do členské sekce s návodem na 2 jednoduchá samovyšetření, abys věděla, jak na tom právě teď jsi, a obsah 1. týdne.
  • Každé následující pondělí se ti otevře obsah dalšího týdne.
  • FB skupina pro tvoje dotazy bude otevřená 8 týdnů, tj. do 17. 11. 2024, celou cestu projdeme spolu.
  • Ke kurzu (tj. k obsahu ve členské sekci) budeš mít přístup 1 rok, tj. do 22. 10. 2025.

Celý obsah kurzu budeš mít přehledně uspořádaný ve členské sekci.

V den začátku kurzu dostaneš přístup do členské sekce, kde se ti budou postupně otevírat jednotlivé týdny (moduly). Ke vstupu do členské sekce budeš potřebovat email, který zadáváš při koupi kurzu a heslo, které ti přijde emailem v den začátku kurzu, heslo si můžeš změnit dle libosti. Do členské sekce budeš mít přístup 1 rok, a tak se můžeš k obsahu opakovaně vracet.

Podpora v soukromé FB skupině po dobu 8 týdnů.

Ve skupině bude prostor pro tvoje dotazy a sdílení.  Můžeš se tu propojovat s ostatními ženami a vzájemně se inspirovat. Ve skupině budu odpovídat pod přípěvky, popř. v rámci živých vysílání. Pokud by se sešlo hodně dotazů, natočím video, které vložím do členské sekce, abys měla k odpovědím přístup i po uzavření FB skupiny.

Protože tě chci na tvé cestě co nejvíce podpořit, dostaneš ode mě 5 bonusů úplně zdarma.

Videonávod ošetření jizvy po císařském řezu

  • Naučíš se účinné a bezpečné techniky, jak manuálně ošetřovat jizvu po sekci, popř. po nástřihu, poranění hráze. 
  • Hodnota tohoto bonusu je 600 Kč.

Minikurz kineziotaping po porodu

  • Podle videonávodů se naučíš sama na sobě funkčně zatejpovat břišní diastázu, SI skloubení a bederní páteř podle principů zakladatele této metody. 
  • Hodnota tohoto bonusu je 1200 Kč.

Audionahrávky cvičení

  • Součástí kurzu jsou také audio nahrávky cvičení, které si stáhneš a zůstanou ti už navždy. Můžeš si je jednoduše pustit do ucha a nechat se vést, dokud si nebudeš jistá, že cvičení zvládáš bez pomoci.
  • Hodnota tohoto bonusu je 800 Kč.

Vizualizace

  • V bonusech najdeš i několik podporujících vizualizací, které si můžeš stáhnout a opakovaně poslouchat, kdykoliv budeš mít chuť na relaxaci. 
  • Hodnota tohoto bonusu je 400 Kč.

Minikurz ženská cykličnost v praxi

  • Podle charakteristiky jednotlivých fází cyklu začneš lépe vnímat sebe a své potřeby.
  • Podpořím tě na cestě k sobě praktickými tipy, které využiješ v každodenním životě.
  • Dozvíš se, jak u sebe vypozorovat cyklus, i když právě nemenstruuješ.
  • Součástí je také Pdf se všemi tipy ke stažení.
  • Hodnota tohoto bonusu je 1600 Kč.

Celková hodnota kurzu i s bonusy je

9.600 Kč

Cena pro tebe je právě teď

3.200 Kč

Nevymlouvej se už sama před sebou čekáním na vhodnější chvíli. Pokud si dokážeš představit, jaké to je žít bez bolesti, v plné síle středu svého těla, pak je to tu pro tebe. Stačí se rozhodnout pro první krok, dalšími tě s radostí provedu.

Co je zahrnuto v ceně kurzu

  • 8 modulů praktických návodů cvičení a teoretických souvislostí
  • Přístup do členské sekce k obsahu kurzu na 1 rok
  • Podpora v uzavřené FB skupině 8 týdnů
  • Bonus 1 audionahrávky cvičení ke stažení v hodnotě 800 Kč
  • Bonus 2 ošetření jizvy po sekci v hodnotě 600 Kč
  • Bonus 3 Kineziotaping po porodu v hodnotě 1 200 Kč
  • Bonus 4 vizualizace ke stažení v hodnotě 400 Kč
  • Bonus 5 cykličnost a cvičení v hodnotě 1 600 Kč

Celková hodnota kurzu

9.600

Zvýhodněná cena pro tebe je

3.200 Kč

PRÁVĚ TEĎ JE NEJLEPŠÍ ČAS DÁT SEBE NA PRVNÍ MÍSTO A VRÁTIT SVÉMU TĚLU JEHO SÍLU.

PÉČI, ČAS A ENERGII, KTERÉ SVÉMU TĚLU VĚNUJEŠ, SE MNOHONÁSOBNĚ VRÁTÍ ZASE TOBĚ.

Časté otázky

Opravdu je potřeba po porodu cvičit?

Ano, to rozhodně je. Díky dobře zacílenému cvičení se dostaneš do kondice rychle a bez zbytečných šlápnutí vedle. Není na co čekat, kolik času budeš mít na cvičení, až se jednou rozhodneš vrátit se do práce? Určitě pro tebe bude velkou výhodou, když už budeš mít zažité, jak o svoje tělo pečovat.

Jsem po porodu už delší dobu, je kurz vhodný i pro mě?

Ano, těhotenství s sebou nese hodně tělesných změn a některé problémy mohou přetrvávat i dlouho po porodu, zvlášť když je neřešíme funkčně a včas.

Stačí mi na změnu 8 týdnů?

Pokud projdeš všemi 8 moduly, naučíš se, jak o své tělo po porodu pečovat. Za 2 měsíce už můžeš vidět pokrok. Moji podporu ve FB skupině budeš mít také 8 týdnů. Cvičení, které se naučíš, je ale potřeba provádět dlouhodobě. To učím i své klientky v ambulantní praxi. Proto budeš mít přístup k lekcím 1 rok, aby ses mohla k videím vracet i po skončení kurzu.